plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiakové hniezda s hubovo-cesnakovou náplňou

Skvelé jedlo v originálnom prevedení. Presne také sú chutné zemiakové hniezda s lahodnou omáčkou z cesnaku, smotany a vašich obľúbených húb.

Potrebujeme:

10-11 ks zemiakov

50 ml mlieka (prípadne smotany na varenie)

100 g húb

1 mrkvu

2 stredné cibule

3 strúčiky cesnaku

1 vajce

2-3 lyžice kyslej smotany

Soľ, čierne mleté korenie

Zelené bylinky na ozdobu

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode domäkka. Medzitým očistíme cibuľu a nakrájame nadrobno. Mrkvu taktiež očistíme, nastrúhame a pridáme k cibuli, k zmesi pridáme aj prelisovaný (prípadne nadrobno nasekaný) cesnak.

Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozpálime rastlinný olej a osmažíme kúsky húb. Pridáme zeleninovú zmes (mrkvu, cesnak, cibuľu) a smažíme na miernom ohni cca 10 minút (je dobré, ak panvicu prikryjeme pokrievkou a občas premiešame). Potom pridáme kyslú smotanu a dusíme ešte 10 minút.

Keď sú zemiaky uvarené, pripravíme si zemiakovú kašu. Zemiaky popučíme, pridáme mlieko a vaječný žĺtok a všetko spolu opäť popučíme.

Plech na pečenie vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Na papier navrstvíme naberačkou „popčeky“ zemiakovej kaše, z ktorých tvarujeme hniezda (t.j. vytvoríme uprostred priehlbinku na hubovú omáčku). Nakoniec hniezda naplníme omáčkou a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15-20 minút dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes