plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez cukru, chémie a stužených tukov: Zdravá ruská zmrzlina, z ktorej nepriberiete!

Bez ruskej ruskej zmrzliny si mnohí z nás nevedia predstaviť letné mesiace. Vedeli ste však, že v prípade kupovanej dobroty ide v podstate o spojenie lacných tukov, cukru a konzervačných látok? Hľadali sme vás zdravšie alternatívy obľúbenej pochúťky a našli sme vynikajúci a jednoduchý recept obohatený o čerstvé ovocie a krémový jogurt. Osviežte sa zdravou zmrzlinou, ktorú si jednoducho a rýchlo vyrobíte u vás doma!

Potrebujeme:

2 balenia grahamových sušienok (prípadne môžeme použiť maslové sušienky)

¾ šálky mrazených jahôd

½ šálky banánu nakrájaného na menšie kúsky

1 šálku gréckeho jogurtu

1 šálku smotany na šľahanie

1 lyžičku vanilkového extraktu

Med

Postup:

Plech na pečenie s rozmermi 23×23 cm vystelieme alobalom tak, aby konce alobalu presahovali cez okraje plechu. Plech vyložíme sušienkami.

Do mixéra vložíme jahody, banán a rozmixujeme.

V miske vyšľaháme šľahačku a zmiešame ju s jogurtom, ovocnou zmesou a vanilkovým extraktom. Ak sa nám zmes zdá málo sladká, dochutíme ju medom.

Zmes nanesieme na sušienky, uhladíme a prikryjeme ďalšou vrstvou sušienok.

Plech vložíme do mrazničky na minimálne 4 hodiny.

Vyberieme z mrazničky rozdelíme na jednotlivé „zmrzliny“ a môžeme servírovať.

Prajeme vám príjemné osvieženie! :-)

zdroj: livelaughrowe

Najlepšie recepty na dnes