plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší smotanový krém

Už som skúšala skutočne množstvo variant lahodných smotanových krémov, avšak tento je bezkonkurenčne najlepší. Vyskúšajte tento skvelý recept, ktorý môžete použiť do pečených aj nepečených dezertov. Určite si vás získa! :-)

Potrebujeme:

500 g kyslej smotany 20%

Lyžičku citrónovej kôry

2 vajcia

3 lyžice hladkej múky

150 g kryštálového cukru

½ lyžičky vanilkového extraktu

250 g zmäknutého masla

Postup:

Smotanu zmiešame s vajíčkami, vanilkou, citrónovou kôrou,múkou a cukrom. Zmes varíme vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Ak sa nám zdá krém málo sladký, môžeme pridať cukor. Keď hmota zhustne, zložíme ju z plameňa a necháme vychladnúť.

Maslo v miske vyšľaháme zmäknuté maslo a nakoniec ho po častiach zľahka vmiešame do vychladnutej smotanovej zmesi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes