plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémový „MONTE“ koláč bez pečenia

Nepečený dezert s chuťou lahodného dvojfarebného dezertu, ktorý zbožňujú predovšetkým naše ratolesti. Tento krémový koláčik však určite ulahodí aj veľkým maškrtníkom. Vyskúšajte ho a oslaďte si víkend. :-)

Potrebujeme:

1 l plnotučného mlieka

100 g kukuričného škrobu

100 g kryštálového cukru

125 g masla

1 balíček vanilkového cukru

Krém

500 ml smotany na šľahanie 33%

200 g čokolády

Troška rumu

Ďalšie ingrediencie

BEBE sušienky

Troška rumu a mlieka

Postup:

Formu vyložíme BEBE sušienkami a pokvapkáme ich rumom a troškou mlieka.

Pripravíme si prvú vrstvu krému – 0,5l mlieka zahrejeme na ohni a pridáme troška rumu. V inej miske si zmiešame kryštálový cukor, kukuričný škrob, zalejeme zvyšným mliekom a miešame, aby sme získali hladkú zmes. Keď sa mlieko začne variť, vlejeme doň túto hladkú zmes a varíme cca 2 minúty. Potom pridáme maslo a celú, ešte horúcu hmotu nalejeme  na BEBE sušienky.

Zatiaľ čo prvá vrstva krému chladne, pripravíme si druhú vrstvu. Smotanu na šľahanie dáme na mierny plameň, pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Odstavíme, necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na prvú vrstvu.

Takto navrstvený MONTE koláč necháme odstáť a vychladnúť. Vložíme na minimálne 2 hodiny do chladničky. Servírujeme nakrájaný na kocky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nejrecepty

Najlepšie recepty na dnes