plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Nepečená tvarohovo-banánová roláda

Delikátny dezert s jemnou chuťou tvarohu, čokolády a sladkého banánu. Pripravíte ho za niekoľko minút a namiesto zdĺhavého pečenia ho stačí na chvíľku vložiť do chladničky. Oslaďte si pondelkové popoludnie skvelou chuťou, ktorá vás príjemne naladí na celý týždeň.

Potrebujeme:

200 g tvarohu

110 g horkej čokolády

200 g tortových oplátok (môžeme použiť oplátky ľubovolného tvaru aj veľkosti, prípadne aj obyčajné piškóty)

60 g masla izbovej teploty

2 zrelé banány

Postup:

Oplátky rozdelíme na menšie kúsky, vložíme do mixéra a rozmixujeme najemno. V miske potom rozmixované oblátky vmiešame do tvarohu.

postup 1 Nepečený banánovo tvarohový dezert

Čokoládu spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli (cca 20 g čokolády odložíme bokom na posypanie rolád). Rozpustenú čokoládu vmiešame do tvarohovej zmesi a podľa potreby môžeme osladiť medom.

postup 2 Nepečený banánovo tvarohový dezert

 

Na pracovnej doske si pripravíme potravinársku fóliu (príp. alobal), na ktorý rozotrieme polovicu tvarohovo-čokoládovej zmesi. Na zmes vložíme olúpaný banán, pomocou fólie banán zabalíme do zmesi a poriadne stiahneme. Rovnaký postup zopakujeme aj s druhým banánom. Obe roládky dáme do chladničky minimálne na 20 minút.

postup 3 Nepečený banánovo tvarohový dezert

Keď je roláda dostatočne stuhnutá, vyberieme ju s chladničky a posypeme zvyšnou čokoládou nastrúhanou na hoblinky.

postup 4 Nepečený banánovo tvarohový dezert

Servírujeme nakrájané na menšie plátky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: carujeme, koolinar

Najlepšie recepty na dnes