plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická karfiolová roláda

Skvelý tip na chutnú večeru pre celú rodinu. Vyskúšajte slanú z roládu z karfiolu a ďalších obľúbených ingrediencií, ktorú pripravíte bez použitia múky. Dobrú chuť! :-)

Potrebujeme:

Cesto:

1 hlávku karfiolu

1 vajce

50 g strúhanej mozzarelly

½ lyžičky soli

½ lyžičky čierneho mletého korenia

½ lyžičky oregana

Náplň:

4 lyžice rajčinového pyré

100 g strúhanej mozzarelly

Šunku, kolobásu, párok (príp. iné ingrediencie podľa chuti)

Strúhaný tvrdý syr podľa chuti

Oregano

Postup:

Umytú hlávku karfiolu nakrájame na menšie kúsky a následne rozmixujeme v mixéri dohladka.

V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu, vložíme do nej rozmixovaný karfiol a varíme cca 4 minúty. Potom karfiol scedíme a vytlačíme z neho prebytočnú tekutinu.

Scedený karfiol preložíme na čistú utierku, aby sme ho čo najviac vysušili.

Potom ku karfiolu pridáme strúhaný syr, vajce a premiešame. Vznikne nám cesto ktoré opatrne navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto posypeme čiernym korením, soľou a oreganom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút pri teplote 220 stupňov.

Kým je karfiolové cesto v rúre, pripravíme si ingrediencie na náplň.

Keď je cesto upečené, vyberieme ho z plechu  a necháme ho chvíľu vychladnúť (nevyberáme ho z papiera). Vychladnuté cesto potrieme rajčinovým pyré a  navrstvíme ostatné ostatné ingrediencie (mozzarelu, šunku, párok, klobásu,…). Roládu následne zrolujeme pomocou papiera na pečenie a na povrchu urobíme zárezy ostrým nožom. Nakoniec posypeme roládu tvrdým syrom, oreganom a vložíme do vyhriatej rúry na ďalších 12 minút.

Necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes