plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bleskové lasagne zo zvyšného chlebíka

Vynikajúci obed, ktorý máte na stole za neuveriteľných 20 minút. Na prípravu tohto výborného jedla môžete pokojne použiť aj starší chlieb, ktorý nutne potrebujete zužitkovať. Poďte si spolu s nami pripraviť vynikajúcu večeru v štýle obľúbeného talianskeho cestovinového koláča.

Vynikajúci obed, ktorý máte na stole za neuveriteľných 20 minút. Na prípravu tohto výborného jedla môžete pokojne použiť aj starší chlieb, ktorý nutne potrebujete zužitkovať. Poďte si spolu s nami pripraviť vynikajúcu večeru v štýle obľúbeného talianskeho cestovinového koláča.

Potrebujeme:

1 bochník chleba nakrájaný na plátky (príp. 1 balenie toastového chleba)

250 ml sladkej smotany

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

500 g mozzarelly nakrájanej na plátky

500 g šunky nakrájanej na plátky

200-250 g rajčinovú omáčku na cestoviny (príp. paradajkový pretlak)

Syr na posypanie

Postup:

Na troške oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme paradajkovú omáčku. Keď hmota začne vrieť pridáme smotanu a dôkladne premiešame. Za stáleho miešanie necháme zovrieť a odstavíme.

Plech na pečenie potrieme troškou oleja alebo vymastíme maslom. Potom na dno poukladáme kúsky chleba, z ktorého sme odrezali kôrku a začíname vrstviť. Najskôr na chlieb navrstvíme paradajkovo-smotanovú omáčku, šunku, mozzarellu a následne opäť vrstvu chleba. Postup opakujeme, kým neminieme všetky ingrediencie.

Poslednú vrstvu našich lasagní tvorí strúhaný syr. Takto pripravené lasagne vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 220 stupňov, niekoľko minút, kým sa syr nerozpustí a povrch lasagní nezíska zlatistý nádych.

zdroj: cybercook

Najlepšie recepty na dnes